Bands van Josee Koning

Josee Koning had verschillende bands, zoals Batida en Who’s the Bossa? Lees hier meer.

Batida

Reünieconcert Batida, Caprera Bloemendaal
Reünieconcert Batida, 2006

Batida, opgericht in de jaren 80, is de eerste Nederlandse band die uitsluitend Braziliaanse muziek speelt. Geen bossanova, maar eigen powervolle en meeslepende stukken. Oprichters Josee Koning (zang) en Peter Schön (toetsen, composities) bedenken het handelsmerk voor deze aanpak: twee percussionisten vóór op het podium, live én in de mix op de plaat. Lees de volledige bio van Batida in de Muziekencyclopedie.

Reünieconcerten

Batida geeft in 2006 een spetterend reünieconcert in openluchttheater Caprera in Bloemendaal. De bandleden vermoeden dat dit het laatste concert is… Gelukkig is er een registratie op dvd.
Na een jaar of negen beginnen de vele fans zich af te vragen of het niet weer eens tijd is… En dan is Batida er zomaar weer in 2016 met twee zinderende reünieconcerten: 26 maart in Lantaren Venster (video-impressie) in Rotterdam en 27 maart in de North Sea Jazz club in Amsterdam. Vrijwel alle muzikanten die ooit in Batida speelden staan op het podium, vaak met hun zingende dochters! De concerten smaken naar meer, maar 21 man op het podium is lastig te organiseren. Maar wie weet…

Batida reunie-concert 2006 in Caprera

Who’s the Bossa?

Daniël Pezzotti, Josee, Nelson Faria, Hans Vroomans

Who’s the Bossa? is een internationale groep muzikanten met een gedeelde passie voor Braziliaanse muziek: Josee Koning (zang, NL), Hans Vroomans (piano, NL), Nelson Faria (gitaar, BR) en Daniël Pezzotti (cello, CH). Ze kwamen in 2008 voor het eerst bij elkaar in Nederland voor een door Josee georganiseerd Tribute to 50 Years Bossa Nova. Het was meteen duidelijk dat een nieuwe muzikale vriendschap was geboren. De groep noemde zich Who’s the Bossa? en er volgden concerten in Nederland en Zwitserland.

Het eerste album van de groep verscheen in 2014. Josee: “The Chamber Music Project is het album dat ik altijd al heb willen maken. Het gaat heel diep en komt rechtstreeks uit ieders hart. We hebben met z’n vieren een muzikaal verbond gesloten waar we heel trots op zijn. Met deze band kan en durf ik meer van mezelf te laten zien, vanwege de openheid en het wederzijds respect. In Who’s The Bossa? is niemand de ‘boss(a)’, we zijn allen in dienst van de muziek. We geven elkaar de ruimte en inspireren elkaar met een intens en transparant samenspel als resultaat.” Bestel The Chamber Music Project.